Organisatie

Gediplomeerd

Binnen onze organisatie hebben al onze begeleid(st)ers een relevant diploma en zij zijn gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen. Kijk op onze teampagina om de begeleid(st)ers beter te leren kennen.


Methodes

Wij gebruiken vooral gedragstherapie en de Geef me de 5 methode. Bij deze methodiek ligt de nadruk op communicatie. Dit doen we door altijd te letten op "wat, hoe, wanneer, waar, wie" bij het communiceren.

Hulpvraag

Kummeling luistert naar de hulpvraag van de cliënt en zijn vertegenwoordigers. Samen stellen wij een begeleidingsplan op, waarin de hulpvraag wordt omgezet naar leerdoelen voor de korte en lange termijn.


Creatief

Altijd wordt er rekening gehouden met de interesses, mogelijkheden en onmogelijkheden van de cliënt. Wij zijn creatief in het bedenken van op maat gemaakte oplossingen voor de leerdoelen van de cliënt.

Dossier

Tijdens iedere activiteit worden er foto's gemaakt en achteraf wordt er een persoonlijke rapportage geschreven. Vertegenwoordigers hebben hiermee inzicht in de ontwikkeling en voortgang. Deze informatie is via de website alleen voor cliënten en hun vertegenwoordigers zichtbaar.


Regio

Kummeling is gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht en opereert in Zuid-Holland in de regio Drechtsteden, Rotterdam, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Hoeksche Waard.

Netwerk

Kummeling heeft zich aangesloten bij het Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid. Hier werken wij samen met andere organisaties en professionals om te innoveren en de kwaliteit van zorg te waarborgen.