Voor wie is de logeeropvang?

De kleinschalige logeeropvang is gericht op kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar oud met een ontwikkelingsstoornis, zoals autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD, ODD en/of Tourette Syndroom. Onze ervaren begeleiders nemen tijdelijk de zorg voor uw kind over. Zij werken tijdens het logeren op een positieve en activerende manier aan de persoonlijke doelen van uw kind. Het kortdurend verblijf is vooral van meerwaarde voor het vergroten van de zelfredzaamheid en het maken en onderhouden van sociale contacten met leeftijdsgenoten.


Wat houdt dit in voor ouders?

Terwijl uw kind aan het logeren is, wordt u ontlast van de dagelijkse zorg. Doordat u tijdelijk de draaglast overgeeft aan onze professionele begeleiders, is uw draagkracht groter wanneer u de zorg weer overneemt. U heeft even tijd voor uzelf en eventuele broertjes en zusjes krijgen tijdens deze periode meer uw aandacht. Na het logeerweekend schrijven wij een uitgebreide rapportage en ontvangt u foto's van het logeerweekend.

  • Placeholder
  • Placeholder
  • Placeholder

Het logeerweekend

Maandelijks organiseren wij logeerweekenden op de Reeuwijkse plassen. Wij hebben een gebalanceerd programma met elk weekend twee grotere activiteiten. Denk hierbij aan een bezoek aan de natuurspeeltuin of speelzolder, zwemmen, naar het strand of bos, vissen bij de steiger of erop uit met een uitstapje naar een dierentuin, museum, bioscoop etc.


  • Vrijdag 17.00 uur t/m zondag 17.00 uur
  • 4 tot 6 kinderen met 2 professionele begeleiders
  • Eten en drinken en alle activiteiten zijn inbegrepen
  • U brengt / haalt uw kind op bij het vakantiepark

Programma

Bij het kiezen van de activiteiten wordt er rekening gehouden met de doelen en mogelijkheden van uw kind. Een week voor het logeren krijgt uw kind het "wie, wat, hoe, waar, wanneer" logeerboekje digitaal toegestuurd. In dit boekje is het op maat gemaakte programma te vinden. Tevens kan hij zien met wie hij in de groep zit, hoe we met elkaar omgaan, waar en wanneer we gaan logeren en welke spullen hij mee moet nemen. Uw kind mag uiteraard eigen speelgoed meenemen tijdens het logeren, zodat het zich prettiger voelt.

Vergoeding vanuit het PGB

De logeeropvang van Kummeling wordt vergoed vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB). Dit "kortdurend verblijf voor jeugd" valt onder de Jeugdwet. U kunt voor jeugdhulp een aanvraag doen bij het jeugdteam van uw gemeente. Wij helpen u graag met de aanvraag voor een beschikking.

Meer weten of aanmelden?

Na uw aanmelding nemen wij contact met u op om de opvang te bespreken. Hierna plannen wij een kennismakingsgesprek in om elkaar beter te leren kennen. Neem contact met ons op voor meer informatie en vragen, wij staan u graag te woord.

Ik wil mijn kind aanmelden voor logeeropvang

Ik wil mijn kind aanmelden voor logeeropvang